Co budeme potřebovat?
- 500g mletého hovězího
- 4 vejce
- 1 hrst strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 2ks mrkve
- 50g tvrdého sýra
- 2 sterilované okurky
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- mletá paprika
- 1 lžíce oleje
Jak na to?
Maso zvolte libové, ideálně se sníženým obsahem tuku. Nechte jej mimo lednici, tak aby dosáhlo pokojové teploty. Daleko lépe se s ním pak pracuje. Vložte jej do mísy a přidejte 2 vejce, strouhanku, 1 lžici hořčice a dochuťte kořením a česnekem.
Směs promíchejte a připravte si náplň. Použijte zbylá vejce, mrkev, okurky a sýr, ale klidně přidejte i další zeleninu. Výborně se hodí například paprika. Teď už jen stačí připravit si pekáček, který potřeme slabou vrstvou oleje.
Maso si rozložte do silnější placky a do středu použijte nakrájené věci na náplň. Přihrňte okraji a vytvořte klasický tvar šišky, tak jak jste zvyklí. Maso přendejte do rendlíku a potřete hořčicí. Kolem nalijte přibližně 1/2 hrnku vody.
Pečeme v předehřáté troubě, nejprve přibližně 15 minut na 200 °C a následně teplotu snížíme na 150 °C. Zhruba za 45 minut je sekaná hotová a může se rovnou podávat.
Jako přílohu zvolte třeba celerovo mrkvový salát podle našeho receptu.
Zkuste i naše další recepty:
- Nemáte chuť na maso? Recept na bulgur se sušenými rajčaty a česnekem
- Raději rybu? Recept na pečenou lososovou roládu
- A jako dezert třeba fitness tvarohový míša dort