Co budeme potřebovat?
· 150g bulguru
· ½ malé plechovky sušených rajčat
· 2 stroužky česneku
· 1 lžíce olivového oleje
· ½ citronu
Jak na to?
Bulgur připravíme podle návodu na sáčku. Stačí jej pořádně propláchnout a dát vařit do osolené vody. Vody by mělo být přibližně dvojnásobné množství oproti bulguru. Mezitím co se bulgur vaří, oloupeme česnek a sušená rajčata nakrájíme na male kousky.
Na oleji osmažíme česnek, ale pouze velmi krátce, aby nezhořkl. Pár vteřin bude stačit. Přidáme nakrájená rajčata a orestujeme společně s česnekem. Připravenou směs promícháme s horkým bulgurem, přidáme šťávu z půlky citron a necháme přibližně 5 minut odpočinout.
Podávat můžeme jako přílohu, nebo samostatně.