Co budeme potřebovat?
- bagetu, nebo toustový chléb
- olivový olej
- zralé avokádo
- sůl
- bílý pepř
- 1 šalotka
- 2 vejce
Jak na to?
Bagetu si nakrájíme na plátky, nebo připravíme plátky toustového chleba. Pokapeme olivovým olejem a dám pod gril. Necháme hezky rozpéct a mezitím si připravíme avokádo na pomazánku. Jak avokádo vypeckovat jsme už psali jinde.
Obě půlky avokáda rozmačkáme vidličkou na větší kousky, promícháme se solí, pepřeme a šalotkou. Dáme na rozpečený toast a dozdobíme volským okem, nebo ztraceným vejcem.
Tenhle recept si určitě zamilujete a stane se vaší pravidelnou snídaní. A pokud vás snadnost receptu nepřesvědčila, pak vás možná přesvědčí článek o tom, jak je avokádo zdravé.