Co budeme potřebovat?
- 1 avokádo
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- olivový olej
Jak na to?
Už z ingrediencí musí být jasné, že recept je nadmíru snadný. Přičemž je natolik netradiční, že jím určitě překvapíte. Stačí avokádo rozkrojit a vypeckovat. Nebojte se toho, je to velmi snadné. Stačí avokádo přepůlit až na pecku, která je uprostřed. Tu obroužíme a jednu polovinu avokáda otočíme proti druhé. Tím se pecka uvolní a zůstane jen v jedné čísti. Stačí do ní zaseknout nůž a zase pootočit.
Teď už jen stačí položit jednotlivé půlky na plech a do každé rozbít vajíčko. Osolíme, opepříme, případně použijeme bylinky a dáme do trouby pod gril. Necháme vejce zatáhnout a pokapané olejem můžeme servírovat. Gril nám avokádo trošku zahřeje a bude tak víc chutnat jako zralé, určitě to stojí za vyzkoušení.
Doubrou chuť!