I když koupené maso je o dost pohodlnější, jedině domácí příprava vám dá totiž dokonalý přehled o tom, co vlastně jíte. Investice do masového mlýnku, nebo robota, se vám tedy určitě vyplatí dlouhodobě.
Co budeme potřebovat?
- 2 kuřecí stehna
- 1 kuřecí prso
- 2 vejce
- 1 lžíce majoránky
- 2 lžíce strouhanky
- 1 hrst nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Jak na to?
Kuřecí stehna si vykostí a nakrájíme na menší kousky. Pomeleme a je jen na nás, jak moc dietní verzi jídla chceme. Poměr mezi stehenním a prsním masem totiž můžete měnit. Pokud chcete ideální chuť pak je právě jedno prso na dvě stehna ideální variantu, kdy množství tuku ze stehen hezky vyváží sušší kuřecí prsa.
Pomleté maso pak už jen smícháme se zbylými surovinami, dochutíme solí a pepřem a necháme chvilku odpočinout. Bude stačit přibližně 15 minut, jen aby strouhanka dostala čas na spojení ostatních surovin.
Nyní už jen vytvarujeme kuličky, které poklademe na plech s pečícím papírem. Pečeme při 190°C přibližně 30 minut. Dokud kuličky nedostanou hezkou barvu.
Jako přílohu můžete zkusit třeba dietní lehký bramborový salát s pestem, nebo jeho pikantní variantu s chilli.