Co budeme potřebovat?
- 1/2 květáku
- 2 lžíce medu
- 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sušené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 chilli paprička
- 6 lžic vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Jak na to?
Květák si rozebereme na jednotlivé růžičky, bez krájení, ale pokusíme se o co nejmenší. Česnek si namačkáme a papričky nakrájíme na malé kousky a společně v míse si smícháme veškeré zbylé ingredience, mimo škrobu a vody .Ty rozmíchejte ve skleničce, aby škrob neudělal kousky.
Nyní už jen zbývá pořádně promíchat květák s máčkou, atak aby se obalily všechny kousky. Troubu předehřejte na 200 °C a květák dejte na pekáč vyložený pečícím papírem.
Pečeme přibližně 20 minut a občas promícháme. Pokud by se vám zdálo, že omáčky je málo, nebo příliš vysychá, vždy mlžete přidělat další, nebo jen květák pokropit vodou.
Podávat můžete samotné, nebo s bramborem, či rýží. Vyzkoušet také můžete celý pečený květák v parmazánu.