Co budeme potřebovat?
- 1 střední květák
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- parmazán dle chuti
- 1 lžička papriky
- volitelně kayenský pepř
- sůl
Jak na to?
Květák očistíme a ponoříme do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou, povaříme cca 5 minut, aby mírně změkl. Mezitím si smícháme olej a česnek. V druhé misce pak smícháme suché ingredience, tedy parmazán, papriku, sůl a kayenský pepř. S tím opravdu šetřete, ale dodá květáku šmrnc, který oceníte. Nyní už stačí jen vyjmout květák z vody, nechat okapat a potřít připraveným olejem s česnekem. Natřený květák posypeme suchou směsí a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 20minut - čas odhadnete snadno, jakmile se vytvoří kůrčička, máme hotovo.
Podávejte přímo v zapékací misce a nechte stolovníky, aby si sami vzali. Tento způsob servírování určitě všechny k jídlu navnadí.
Dobrou chuť a pokud chcete raději klasiku, ale zachovat jí dietní ráz, vyzkoušejte dietní recept na květák bez smažení.