Králičí maso u nás bývalo velmi oblíbené, ale v dnešní době se z něj stává poměrně luxusní záležitost. Přitom se jedná o velmi zdravé, dietní a netučné maso, které by se v každém jídelníčku občas mělo objevit.
Co budeme potřebovat?
- 2 králičí stehna
- 1 hrst šalvějových listů
- 1 dl bílého vína
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Jak na to?
V hrnci si rozehřejeme olivový olej a na něj dáme očištěná stehna. Ta ponecháme vcelku, pouze z nich odstraníme případný tuk, nebo zbytky blan. Osmažíme ze všech stran, dokud nechytnou hezky hnědou barvu a na výpeku necháme zpěnit cibulku, zamícháme nasekaný česnek, který necháme restovat jen opravdu chviličku.
Pak už jen stehna vrátíme do hrnce, osolíme opepříme, zalijeme vínem a posypeme listy šalvěje. Pečeme přikryté v troubě na 180 °C přibližně hodinu a půl, dokud maso není měkké.
Hotovo, takhle snadné to opravdu je a čas zabere pouze pečení. Jako přílohu doporučujeme pečenou kořenovou zeleninu, kterou můžete péct současně a ke králičímu masu se skvěle hodí. Recept na pečenou zeleninu najde zde.