Se změnou počasí se obvykle i změní chutě a to po čem bychom v létě nesáhli, nám teď přijde jako skvělý nápad. Pokud jste už dlouho neměli něco vydatného, co zkusit tradiční recept babiček? Uzená polévka s porcí krup zasytí a ještě si zavzpomínáte na staré časy u babičky na chalupě.
Co budeme potřebovat?
- 1kg uzených žeber
- 1 větší mrkev
- 1/2 květáku
- 1/2 brokolice
- 1 hrst krup
- sůl
- pepř
- majoránka
Jak na to?
Žebra si nařeže na menší kusy a dáme do hrnce. Pokud máte tlakový hrnec, přesně zde najde uplatnění nejlépe. Žebra zalijeme vodou, tak aby byla ponořená a vaříme. V tlakovém hrnci bude bohatě stačit půl hodina a vývar bude dostatečně silný.
Nyní žebra vyjmeme a můžeme obrat maso do polévky, nebo jej použijeme na jiný pokrm a do polévky dáme mrkev s brokolicí a květákem. Dosolíme, pokud je třeba. Přidáme popř a majoránku a vaříme do změknutí zeleniny.
Kroupy si připravíme dle návodu, je třeba je alespoň na 20 minut namočit a pak vaříme v osolené vodě do změknutí. Podávat můžeme už smíchané, nebo kroupy dáme na misku na stůl a každý si nabere do horké polévky sám.
TIP: pokud na vás zrovna něco leze, zkuste si do hotové polévky zamíchat trochu čerstvého česneku. Kroupy a česnek jdou skvěle k sobě. A síla vývaru zažene nemoc jedna dvě.
Raději ale přece jen něco dietnějšího? Zkuste třeba lehký salát s grepem a nebo třeba recept na dietní fitness svíčkovou.