Co budeme potřebovat?
- 2 hrsti mixu salátů
- 1 lžíce medu
- 1 grep
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička nasekané bazalky
Jak na to?
Ideální je koupit si hotový mix salátů, ale samozřejmě je možné si jej udělat doma. Perfektní je kombinace ledového a římské salátu, doplněného polníčkem, nebo čekankou. Pokud do něj přidáte ještě mrkev, nastrouhanou, nebo nakrájenou na tenké proužky, bude to opravdová lahůdka.
Salát si omyjeme a držíme se zásady, že salát se připravuje vždy suchý. Proto je vhodné jej osušit v odstředivce na saláty. Pokud použijeme už hotovou směs, tohle už absolvovat nemusíme, salát by měl být už připravený rovnou ke konzumaci.
V misce smícháme med, hořčici, bazalku a olivový olej. Metličkou vyšleháme až se vytvoří hustá omáčka, skoro jako bychom připravovali majonézu.
Nyní nás čeká trošku méně zábavná práce a to je příprava grepu. Je třeba jej zbavit hořké části a použít jen dužinu. Nejlepší cestou je rozříznout grep na půl a nožem vyříznout každý měsíček z jeho lůžka. Zbytek grepu ale nevyhazujte, ještě v něm zbylo dost šťávy, kterou vymačkáme do zálivky.
Nyní už stačí jen promíchat zálivku se salátem a kousky grepu a můžeme podávat.