Co budeme potřebovat?
- 250g cizrny
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 3 lžíce ovesných vloček
- olej
- strouhanka
- sůl
- pepř
- majoránka
Jak na to?
Cizrnu si namočte den předem, nebo použijte sterilovanou. Uvařte do měkka a sceďte. Ideální je cizrnu pomlet na masové strojku nahrubo, ale klidně použijte i mixer.
Jakmile máme cizrnu rozmixovanou, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a sůl s kořením. Majoránkou určitě nešetřete, dodá karbanátkům lepší chuť, tak ať je hezky cítit.
Nakonec přidáme ovesné vločky, buď tak jak jsou, nebo je můžeme opět nadrtit na mouku v mixeru, nebo mlýnku.
Těsto nyní necháme alespoň 20 minut stát, aby se vločky napily. přidáme vejce, zamícháme a rukou tvoříme karbanátky. Ty obalujeme ve strouhance a klademe na plech s pečícím papírem. Závěrem každý karbanátek trošku zastříkneme olejem a pečeme v troubě cca 40 minut při 180°C. Jakmile karbanátky zrůžoví, můžeme se pustit do servírování.
Jako přílohu doporučujme vynikající salát s červenou řepou podle našeho receptu. A o vynikající fitness oběd, plný zdraví, máte postaráno