Co budeme potřebovat?
- 1 paprika
- 1 salátová okurka
- 1 mrkev
- 1 jablko
- 1 větší červená řepa
- 50g sýra typu eidam, nebo chedar
- 1 lžíce nízkotučné majonézy
- 2 lžíce jogurtu
- 1/2 citronu
- 1/2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
- sůl
- pepř
Jak na to?
Zeleninu s jablkem si klasicky očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a vše dáme do mísy. Řepu je ideální koupit už rovnou předvařenou, nebo klidně sterilovanou. Ale pokud chcete, můžete ji uvařit sami - jen počítejte s delší dobou na přípravu.
V misce se umíchejte dresing s majonézy, jogurtu a klidně kečupu. Můžete použít i protlak, ale vzhledem k malému množství a lepší chuti, vůbec se kečupu nebojte. Dresing osolte, opepřete a vymačkejte do něj citronovou šťávu. Vše promíchejte se zeleninou a až v úplném závěru nastrouhejte sýr, opět na hrubém struhadle.
Podávejte vychlazené a dobrou chuť