Co potřebujeme?
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 100 g chleba bez kůrky
- 80 ml mléka
- 50 g parmezánu nastouhaného na jemno
- 2 stroužky česneku
- bylinky - majoránka, šalvěj nasekaná na drobno, tymián
- sůl
- pepř
- lžička oleje
Jak na přípravu?
Kousky chleba bez kůrky zalijeme v míse vlažným mlékem a necháme chvíli odstát, aby dobře nasákly.
Cibulku nasekáme na velmi jemné kousky a necháme zesklovatět na pánvi se lžičkou oleje.
Ve větší míse zatím můžeme smíchat zbytek ingrediencí, česnek sem prolisujeme. Spolu s chlebem pak pořádně promícháme.
Kousky směsi doporučujeme nabírat lžící, aby byly stejně velké a tvoříme z nich ručně kuličky. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a poté pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 15 minut.
Masové kuličky podáváme třeba s těstovinami a omáčkou z rajčat.
Dobrou chuť!