Co budeme potřebovat?
- vysoký steak z tuňáka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Tuňáka, už kvůli jeho ceně, bychom si měli vychutnat. Cílem tedy není přehnat to s kořením a přehlušit jeho jemnou chuť. Právě naopak. Čím budeme s kořením střídmější, tím lepší náš pokrm bude.
Steak z tuňáka by měl být vysoký alespoň jako váš palec, tedy cca 2 cm. Díky tomu se příliš nepropeče a to je to co chceme. Propečený tuňák bude vždy suchý, takže příprava je víc než polovina úspěchu.
Steak potřeme olivovým olejem a necháme v pokojové teplotě. Na gril by měl přijít právě s touto teplotou, nikdy ne přímo z lednice. Na grilu se příliš steak neohřeje, z každé strany jej necháme maximálně minutu a půl z každé strany. Jen tak aby se zatáhl a mřížka na něm zanechala stopy.
Po vyjmutí grilu jej, už na talíři, posolíme hrubozrnnou solí a dochutíme čerstvě umletým pepřem. Můžeme jej polít ještě trochou extra panenského olivového oleje, aby byl ještě jemnější.
A to je vše, jedna z nejlepších ryb je hotová a můžete podávat. Třeba jen s netradičním pečeným květákem.