Co budeme potřebovat?
- 1kg hovězí kližky
- 600g cibule
- 1/2l zeleninového vývaru
- 3 lžíce červené papriky
- 1 lžička pálivé papriky (můžeme vynechat)
- 1 lžíce majoránky
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Kližku nakrájíme na kousky. Nezáleží na jejich velikosti, ale čím menší, tím rychleji bude hotovo. Kousky osolíme, opepříme a vložíme do hrnce na rozehřátý olej. Opečeme ze všech stran a jakmile se maso zatáhne, vyndáme je z hrnce ven.
Na stejný tuk potom vsypeme na drobno nakrájenou cibuli. Skutečně ji použijeme takové množství. Zároveň totiž omáčku zahustí a díky dlouhému vaření nebude ani tolik cítit.
Pravidelně promícháváme, abys zesklovatěla ze všech stran. Jakmile začne pěnit, přidáme papriku, promícháme a vrátíme zpět maso. Ještě chviličku restujeme, ale opravdu jen krátkou, aby paprika nezhořkla. Nakonec přidáme česnek.
Závěrem zalejeme vývarem, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání vaříme tak dlouho, dokud se cibule úplně nerozpadne. Jakmile je hotovo, dochutíme ještě solí, pepřem, majoránkou a případně česnekem.
Podávat můžeme například s fitness pečivem bez mouky podle našeho receptu.