Na vál vysypte mouku a do středu rozklepněte vejce. Trošku osolte a přidejte polévkovou lžíci studené vody. Vidličkou začněte míchat těsto, hezky od středu. jak směs budou moukou postupně houstnout, klidně začněte hmotu zpracovávat rukama. Jakmile je těsto hezky hladké, udělejte z něj kouli, kterou zabalte do igelitového sáčku. Dejte do lednice a nechte půl hodinky odpočinout.
Mezitím si na pánev připravíme směs k plnění. Stačí jen očištěný špenát vložit na rozehřátý olej a chvilku počkat, než se objem zmenší. Přidáme rozmačkaný česnek, dochutíme solí a muškátovým oříškem. A už do odstaveného z plotny zamícháme ricottu.
Vraťme se zpátky k těstu. To rozdělte na poloviny a jednu z nich vyválejte na plát. Nesmí být příliš tenký, aby náplň nevytekla. Teď už jen naskládejte na těsto náplň a přeložte druhou vyválenou plackou těsta. Hezky kolem vykrojte. Klidně rádýlkem, nebo obyčejnou sklenicí. Kolem dokola těsto přimáčkněte, rukou nebo vidličkou.
A máme hotovo. Vaříme v horké osolené vodě jako běžné těstoviny.