Co budeme potřebovat?
- 1/2kg mletého hovězího
- 2 menší červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
- plnotučná hořčice
- majoránka
- drcený kmín
- sůl
- pepř
Jak na to?
Je důležité aby maso nebylo přímo z lednice, ale alespoň hodinku bylo při pokojové teplotě. Jen tehdy do sebe dostane všechny chutě a lépe se spojí.
Cibulku nakrájíme na kostičky, které na trošce tuku orestujeme. Pak už jen zbývá vše, kromě plnotučné hořčice, dát do mísy a hezky ruka prohníst. S kořením nešetřete, například majoránky snese sekaná opravdu hodně.
Na pekáčku vytvoříme šišku, kterou ze všech stran potřeme plnotučnou hořčicí a vložíme do trouby. podlijeme trochou vody a pečeme na 180°C dokud nedostane sekaná hezky zlatou barvu. Přibližně 3/4 hodiny, ale vždy záleží na velikosti a samozřejmě troubě.
Jako přílohu doporučujeme například výborný salát coleslaw.