Co budeme potřebovat?
- hovězí žebra naporcovaná
- 2 větší cibule
- olej
- hladká mouka
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
- 2ks bobkového listu
- 4 kuličky nového koření
Jak na to?
Kousky žeber omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a části s masem potřeme hořčicí. Obalíme v mouce a na opravdu rozpáleném tuku osmahneme každou část. Jde pouze o to, aby se maso zatáhlo a zbytečně nepouštělo šťávu, takže nemusí ani zrůžovět. Stejně tak není žádný problém, když odpadne obal. Neděláme žádné řízky, takže to je spíš k užitku.
Žebra mají výhodu, že prakticky nemůžou být tuhá, tak jak to občas u hovězího masa je. Navíc kosti, které se vaří spolu s masem dodají omáčce sílu, která je prostě skvělá.
Jakmile máme všechny kousky osmahnuté, do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Promícháme a necháme zesklovatět společně se zbylým kořením. Nyní už jen stačí vrátit maso a přilít vodu, tak aby byly všechny kousky masa těsně ponořené. Vodu můžeme přidat i během vaření, takže to nepřehánějte. vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Žebra mají výhodu, že prakticky nemůžou být tuhá, tak jak to občas u hovězího masa je. Navíc kosti, které se vaří spolu s masem dodají omáčce sílu, která je prostě skvělá.
Podáváme s rýží ideálně už bez kosti, ze které by maso mělo jít snadno stáhnout.
Dobrou chuť