Výborná příloha nebo jen chutná večeře? To je dnešní recept na celerový salát. Pokud vás rovnou napadlo, že celer není do salátu nejlepší surovina, vyzkoušejte. Salát je nad očekávání dobrý a mimo chutí se odmění i pořádnou dávkou vitamínů.
Co budeme potřebovat?
- 1 menší celer
- 2 lžíce majonézy
- 1 bílý jogurt
- 1 lžička hořčice
- sůl
- bílý pepř
-
Jak na to?
- Nejdéle nám zabere očištění celeru, který je třeba oloupat. Rozkrojený na čtvrtiny je pak uvaříme doměkka v osolené vodě. měl by zůstat takzvaně "na zkus", tedy ne jej uvařit zcela, ale nechat jej trošku tvrdší.
- Vychladlý celer nakrájíme na kostičky, asi půl centimetru široké. Vložíme od misky a přidáme zbylé ingredience. Poctivě promícháme, dochutíme solí a pepřem. Případně můžeme přidat citronovou šťávu, pokud máte raději kyselejší. Necháme rozležet aspoň dvě hodinky a můžeme podávat. Hodí se jako netradiční náhrada za salát coleslaw, který určitě už znáte. Nebo jen jako dietní večeře s pečivem.