Co budeme potřebovat?
- 1 celé kuře
- 1 plechovka černých oliv
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 červené papriky
- 1 červená cibule
- 5 stroužků česneku
- 100g klobásy chorizo
- 2dl bílého vína
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička uzené papriky
- trošku kayenského pepře, nebo čili
- sůl
- pepř
- tymián
Jak na to?
Prakticky jde o to vše dát dohromady a péct, ale nejdříve je třeba rozdělit na jednotlivé porce. Kuře rozporcujeme n jednotlivé porce - čtvrtiny a necháme stranou.
Do pekáčku vložíme papriku nakrájenou na cca 1cm silné proužky. Nasekanou cibulku a celé česneky. Chorizo nakrájíme na tenké plátky a přidáme zbytek surovin. Vše necháme na spodku pekáčku.
Kuře posypeme směsí paprik, soli, pepře a tymiánu. Pokud máme čerství, necháme jej na větvičce a také přidáme do pekáčku. Na připravené suroviny si položíme jednotlivé porce kuřete, přelijeme vínem, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme cca hodinu na 180°C a následně půl hodinku odkryté, aby kuře dostalo krásnou barvu.
Podávat můžete například s pečivem, nebo jen lehkým salátkem.
Vyzkoušejte i naše další dietní recepty.