Co budeme potřebovat?
-
2 porce lososa
-
1 hrnek kulatozrnné rýže
-
2 hrnky zeleninového vývaru
-
½ hrnku mrazeného hrášku
-
1 hrst strouhaného parmazánu
-
1 polévková lžíce másla
-
1 šalotku
-
olivový olej
-
sůl
-
pepř
Jak na to?
Na rozehřátou pánev vložíme na jemno nasekanou šalotku, kterou necháme zpěnit. Vsypeme rýži a mírně orestujeme. Jakmile je rýže obalena olejem začneme postupně přilévat vývar, vždy tak ať je rýže těsně ponořena. Na ohni mícháme, dokud se tekutina nevsákne a část neodpaří.
Vývar přiléváme až do úplného odpaření. Rizoto má zůstat krémové, proto v závěru nechte více tekutiny. Během posledního cyklu přidáme do rýže hrášek, dochutíme pepřem a vložíme kousky lososa. My jsem přidali ještě brokolici. Pouze malé kousky, větší část porce lososa orestujeme na suché pánvi, nebo jen s malým množstvím oleje.
A úplný závěr vsypeme parmazán a přidáme máslo. Vše zamícháme, klidně už odstavené z ohně. Můžeme servírovat, ideálně na talíři a přeložené grilovaným lososem.