Amino a omega z ryb
Ryby jsou bohatým zdrojem aminokyselin, omega mastných kyselin a především jódu. Pokud někdo patří k lidem, kteří ryby z nějakého důvodu nejedí, musí tyto látky většinou svému tělu dodávat v podobě různých preparátů. Přitom chutných pokrmů z ryb je nepřeberné množství.
Jak na ryby
Nejlepší jsou pro zdravou kuchyni samozřejmě ryby čerstvé. Ale ani předem zpracované naše žaludky o nic ze svých předností neochudí. Ať už se jedná o ryby z konzerv nebo třeba uzené. Pokud už nekonzumujeme celé ryby, pak alespoň můžeme využít produkty z ryb vyrobené. Například různé thajské rybí omáčky nebo pasty.
Ryby v lékárnách
Dříve narození si určitě ještě vzpomenou i na chuť rybího tuku. Jen velmi málo dětí jej mívalo rádo. Dá se však koupit i dnes. Častěji se však užívá v koncentrované podobě ve formě rozpustných kapslí. Jód obsažený v rybách podporuje funkci štítné žlázy a má blahodárný vliv na centrální nervovou soustavu. Zpomaluje odumírání mozkových buněk, které se v našem těle přirozeně děje. Napomáhá též ke snižování únavy a zvyšuje sexuální potenci.
Ryby pro budoucnost
Nepostradatelný je jód pro nenarozené děti. Při jeho fatálním nedostatku může dojít k poruchám vývoje mozku a degeneraci některých tkání. To samé platí u dospívající mládeže. Mozkové buňky které zemřou se už neobnovují. Přirozeně se tak děje v lidském těle a funkci mrtvých buněk přebírají ty zbývající živé. Je třeba se tak starat o své zdraví dřív než o něj člověk přijde.