Co budeme potřebovat?
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 1 velké rajče
- hrst oliv
- 1 malá plechovka rajského protlaku
- 1 střední mrkev
- 1 menší cibulka
- olivový olej
- sušený česnek
- cukr
- sůl
- pepř
Jak na to?
Pokud se chcete o cizrně dozvědět víc, přečtěte si náš článek o cizrně a jak ji uplatnit v receptech.
Nejsnadnější varianta přípravy je uvařit si mrkev zvlášť, jen tak aby zůstala trošku tvrdá. V rendlíku necháme na oleji zpěnit na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme rajský protlak, cukr, sůl, pepř , sušený česnek a trochu vody, aby vznikla řidší omáčka Přivedeme k varu a vložíme na kousky nakrájené oloupané rajče. Provaříme a zamícháme na menší kousky nakrájenou mrkev, kterou jsme si předem uvařili. Nyní už jen stačí dokončit salátek přidáním na kolečka nakrájených oliv s cizrnou a můžeme podávat.
Dobrou chuť!