Co budeme potřebovat?
- 2 ciabatta (například provensálská, nebo rajčatová)
- 300g hovězího masa
- kousek modrého sýru, například Roquefort
- 1 vejce
- 1 červená cibule
- sůl
- pepř
Jak na to?
Hovězí maso namele a přidáme jen čerstvě namletý pepř, sůl a vejce. Vše zpracujeme a uděláme placky, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Před samotným grilováním maso vytáhněte a nechte odstát, tak aby mělo o trošku méně než pokojovou teplotu.
TIP: Vyzkoušejte naše rady jak zacházet s masem v kuchyni!
Gril rozpálíme, potřeme papírovou utěrkou namočenou v oleji a jednotlivé hamburgery dáme na přímý žár. Grilujeme přibližně 5 minut z jedné strany a 2 minuty z druhé, ale záleží na celkové tloušťce jednotlivých hamburgerů. Jakmile jsou hotové, odložíme je stranou, ale ještě nekrájíme. Mezitím si můžeme ogrilovat cibuli, kterou nakrájíme na tlustá kolečka a v rychlosti ogrilujeme z obou stran.
Jakmile je maso odpočaté, rozkrojíme jej podélně a položíme na ogrilovanou ciabbattu, kterou můžeme lehce potřít kečupem. Položíme kousky sýra, přidáme cibulku rozdrobenou na jednotlivá kolečka a podáváme.
Dobrou chuť! Nemáte chuť na hovězí maso? Zkuste náš recept na výborné grilované kuřecí se šalvějí.