Kombinace brambor, batát a dietního masa navíc dokáže vykouzlit jídlo, které rozhodně neublíží naší postavě.
Co budeme potřebovat?
- 1/2 kg libové vepřového masa (například kotleta)
- 2-3 velké brambory
- 1 větší batáta
- šalotka
- 2 dcl smetany na vaření
- 2 dcl mléka
- sůl
- pepř
Jak na to?
Brambory a batáty si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do pekáčku postupně klademe vrstvu brambor a proložíme batáty. Každou vrstvu osolíme a okořeníme. Nahoru už stačí jen položit plátky masa a zalít mlékem se smetanou. Vložíme do trouby a necháme péct, při 180°C přibližně 45 minut - až jsou brambory měkké a mléko se skoro vsáklo.
Máme hotovo a můžeme servírovat. Brambory dostanou díky batátům velmi zajímavou chuť, určitě vyzkoušejte.