Co budeme potřebovat?
- 1/2 kg vepřové krkovičky
- 1 menší celer
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 3dcl červeného vína
- olej
- sůl
- pepř
- bobkový list
- rozmarýn
- 4 kuličky jalovce
Jak na to?
Prakticky jde jen o to, dát vše do hrnce a počkat na vynikající dietní oběd. Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejné čtverečky, pokud chcete, můžete nakrájet i na proužky. Případně zkombinovat různé tvary, jen dejte pozor, ať neuděláte nějakou část o hodně menší, rozvařila by se. nakrájenou zeleninu dáme do pekáčku, okořeníme, osolíme a nahoru poklademe plátky masa. Postříkáme olejem a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Necháme 10 minut zatáhnout, podlijeme vínem a přikryjeme alobalem. Teplotu stáhneme na 170°C a přikryté pečeme přibližně 40 minut. Zelenina by měla zůstat trošku tužší, jde tedy jen o propečení masa. Ke konci alobal sejmeme a necháme vytvořit kůrčičku na mase. Hotové jídlo můžeme servírovat jen tak, nebo s bramborem.
Dobrou chuť!