Co budeme potřebovat?
- Mořský vlk
- sůl
- bílý pepř
- čerstvá petržel
- tymián
- bobkový list
- olivový olej
Jak na to?
Mořské ryby, díky tomu, že mají obrovský životní prostor, obsahují jen velmi malé množství tuku. Tuk masu dodává chuť, jak jste si mohli přečíst v našem článku jak se stát profesionálním kuchařem. U ryby tomu tak není, ale díky tomu, že maso je tak velmi jemné, není služeb tuku potřeba. Jemné maso si zaslouží jemné koření, proto na to celou dobu přípravy myslete.
Vykuchanou rybu zbavíme ostrým nožem šupin a opláchneme. Osušenou rybu nakrojíme na straně kůže krátkými řezy, které ale nesmí být příliš hluboké. Všechny bylinky a sůl dáme do hmoždíře a s trochou oleje připravíme marinádu. Zkrátka vše rozdrtíme na kaši a nakonec vetřeme do kůže a část s většími kousky bylinek vložíme do ryby.Teď už stačí jen rybu položit na rozpálený gril (klidně můžeme použít i pánev) a grilovat. Odolejte pokušení rybu obracet vícekrát, nechte ji hezky péct až dokud se sama neodlepí od roštu. Pak rybu obraťte a nechte dodělat druhou stranu - opět je snadné poznat, kdy je hotová, odlepí se od roštu.
Servírujte třeba s grilovanou zeleninou.