Řapíkatý celer bývá v naší kuchyni často neprávem opomíjen. Přitom v něm najdeme důležité látky, jídlo dokáže ochutit a především mu dodá neobyčejnou svěžest. Vyzkoušejte jej v dnešním receptu a uvidíte, že vás dokáže překvapit.
Co budeme potřebovat?
- 2 kuřecí prsa
- rajčata
- rajčatový protlak
- řapíkatý celer
- koriandr
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- třtinový cukr
Jak na to?
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme je orestovat na zpěněnou cibulku, kterou jsme nakrájeli na drobno. Mezitím, co se nám maso restuje, očistíme celer. Jednotlivé stonky celeru rozřízneme a oškrabeme klasickou bramborovou škrabkou. Právě nahoře jsou na celeru dlouhá tvrdá vlákna, která by vám nechutnala. Jakmile máme hotovo, nakrájíme jednotlivé stonky na kolečka. Přidáme k masu a lehce prohřejeme. Nyní už zbývá jen přidat rajčata, očištěná, oloupaná a nakrájená na půlky. Necháme dusit, společně s protlakem, který omáčku trošku zahustí. Podle chuti dosolíme, opepříme a pokud jsme použili nezralejší rajčata, dosladíme cukrem. V samotném závěru do směsi natrháme koriandrové lístky, ale už nevaříme, jen promícháme v horké směsi.
Příprava je opravdu snadná a dietní oběd je na světě během okamžiku. Uvidíte, že budete explozí chutí příjemně překvapeni.