Co budeme potřebovat?
- 1 kuře
- svazek medvědího česneku
- 1/3 másla
- trochu olivového oleje
- sůl
- pepř
Jak na to?
Pečené kuře je samo o sobě snadnou záležitostí a i tohoto receptu to nebude jiné. Kuře opláchneme, osušíme a nařízneme kůži v oblasti prsou a stehen. Důležité je udělat si zářezy pouze do kůže a neříznout do masa, navíc volte zářezy vždy v horní části. Vytvoříme si tak kapsy, a vše co do nich dáme, v nich musí vydržet co nejdéle. Připravíme si sůl, změklé máslo (ale ne tekuté) a na drobno nakrájený medvědí česnek. Vše smícháme a prsty natlačíme do vzniklých kapes. Vůbec nemějte obavy, je to velmi snadné a vše půjde lehčeji, než vypadá.
Jakmile máme hotovo, kuře ještě osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Závěrem už kuře pečeme, jak jsme zvyklí. Ideální je, pokud máme stojánek, na pečení kuřete ve stoje. Pokud nemáme, stejně tak se hodí plechovka piva - receptů je všude na internetu plno.
Pečeme na 180°C přibližně hodinu. Díky máslu přímo pod kůží dochází k postupnému uvolňování chutí přímo do masa a vznikne tak opravdu neobyčejný zážitek.
Dobrou chuť!