Co budeme potřebovat?
- 1 menší květák
- 100g eidamu, nebo čedaru
- 3 vejce
- 100g strouhanky
- 100ml mléka
- muškátový květ
- majoránka
- sůl
- pepř
Jak na to?
Květák rozebereme na menší části a necháme povařit. Nesmí být zcela měkký, ale už se musí dát jíst. Na zkus by tedy měl klást odpor, ale úplně se nerozpadat. 5 minut by vám mělo stačit. Mezitím si veškeré ingredience, mimo květáku, smícháme a pečlivě prošleháme. Zapékací misky vymažeme a vysypeme strouhankou. Do každé položíme růžičky předvařeného květáku a zalijeme směsí mléka, vajec, strouhanky a koření. Nahoru můžeme přidat ještě trošku sýra a dát zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě, cca 30 minut na 180°C.
Dobrou chuť