Co budeme potřebovat?
- čerstvá kuřecí prsa
- zralý sýr čedar
- máslo
- sůl
- pepř
Jak na to?
Ideální je, když si kuře vykostíme sami a prsa vyřízneme. Párkrát s tím nejspíš budete bojovat, ale chce to jen trochu cviku a výsledek se vám odmění řádově levnější surovinou a možností vše zpracovat. Ze zbylého skeletu uděláte totiž vývar, který je skvělý do spousty dalších jídel, třeba pravé rizoto. Druhou dobrou radou je, nechat v jídle vyniknout chuť hlavní ingredience. V našem případě je to kuře, tak je zbytečně nezasypte grilovacím kořením. Uvidíte, že prostá sůl a pepř vás nechají jídlo si vychutnat.
A teď už na samotnou přípravu. Kuřecí prsa položíme a tenkým nožem v nich uděláme kapsu, do té vložíme na kousky nakrájený sýr. Na pánvičce pak jednotlivé kousky ryhle orestujeme. Pak stačí jen položit prsa do pekáčku, ideálně dírou se sýrem nahoru. Posolíme, opepříme a nahrou přidáme kousky másla. Vlžíme do trouby a pečeme přibližně 25min na 180°C. Nakonec položíme ještě pplátky sýra a necháme rozpustit.
Pokud vám sýr během tečení vytekl, není to vůbec na škodu, i tak bude výborný. Nyní stačí naservírovat a podávat můžeme třeba s lehkým salátkem.