Co budeme potřebovat?
- Zbytek čočky na kyselo (cca dvě porce)
- 1,5 celozrnného rohlíku
- strouhanka
- mléko
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
Jak na to?
Rohlíky nakrájíme na kousky a zalejeme mlékem. Necháme nasáknout a pořádně vymačkané přidáme k čočce, během přidávání se nebojte rohlíky v ruce promnout a udělat z nich úplnou kaši. Přidáme prolisovaná česnek, vejce a zahustíme strouhankou. Vzniknout by nám měla hmota o neco řidší klasické sekané, ale pořád taková, aby vydžela v celku. Teď už stačí dát do pekáčku trochu vody a vytvarovat šišku sekané, přímo v pekáčku. Polřeme troškou oleje a dáme péct do trouby, přibližně hodinku na 180°C. Hnědá být nemusí, tuk v ní skoro není, takže by ke zhnědnutí stejně nedošlo.
Teď už můžeme rovnou podávat. Ideální přílohou je sladkokyselé zelí, kde čočková sekaná sehraje roli jak masa, tak knedlíku.
Dobrou chuť!