Co budeme potřebovat?
- 2 porce lososa
- 2 žloutky
- olej
- citronová šťáva
- dižonská hořčice
- sůl
- pepř
Jak na to?
Porce lososa očistíme a doáme do pánve. Zalejeme vodou, ve které jme rozmíchali trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Losos by měl být celý ponořený, ale není třeba to přehánět, tekutiny nemusí být moc. Vodu s lososem zahříváme a necháme mírně odpařovat, neměla by se vařit. Po zhruba čtvrt hodince je maso svetlé a pevné, to je doba, kdy můžeme nandávat.
Na majonézu stačí dát do mixeru dva žloutky, trochu soli a začít mixovat. Postupně, velmi tenkým prožkem, přidáváme olej a stále mixujeme. Jakmile má majonéza požadovanou hustotu, máme hotovo. Stačí přidat trošku dižonské horčice a pár kapek citronové šťávy.
Hotovo a můžeme podávat.