Co budeme potřebovat?
- 2 bulvy celeru
- olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Zeleninový vývar (cca 1,5 litru)
- sůl
- pepř
- smetana (doporučujeme sójovou)
Jak na to?
Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Na tvaru nezáleží, jen by neměly být příliš velké. Přidejte sůl, pepř a olivový olej, promíchejte a rozprostřete na plech s pečícím papírem. Přihodíme stroučky česneku, dáme do trouby na 180°C a pečeme do zhnědnutí (přibližně 50 minut). Do hrnce dáme tochu oleje a osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, jakmile je do zlatova, přidáme opečený celer a jetě jej trochu orestujeme.
Nakonec zalejeme vývarem a necháme přibližně 20 minut vařit. Teď už stačí jen vzít tyčový mixer a pustit se do mixování. V závěru ještě přidáme smetanu a dochutíme.
Dietní oběd je na světě a uvidíte, že i celer bude chutnat. Dobrou chuť!