Co budeme potřebovat?
- kachní prso
- sůl
- pepř
- máslo
- snítka rozmarýnu
Jak na to?
Omyté a osušené maso položíme na rozehřátou pánev kůží dolů na snítku rozmmarýnu. Odolejte tomu přidat tuk, kachní prsa jej obsahují dost a jakmile se zahřejí, budete se divit, kolik jich pustí. Prsa pečeme na pánvi dostatečně dlouho. Prakticky se skoro celá udělají z jedné strany, je totiž důležité dostat z nich opravdu všechen tuk. Jakmile je kůže na kachně skoro hotová, přendáme do pekáčku, solíme opepříme a nahoru položíme kousek másla. Můžeme je přelít vypečeným tukem z pánve a až na to položit kousek másla.
Vložíme do trouby, předehřáte na 180°C na přibližně 10minut. Psa se dopečou a můžeme podávat.