Co potřebujeme?
- 500 g bílých fazolí
- 150 g uzeného masa
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 litr slepičího vývaru
- ocet
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
Jak na to?
Fazole propláchneme a necháme je přes noc namočené. Druhý den vodu slijeme.
Cibuli a uzené maso nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji v hrnci osmahneme. Poté přidáme fazole, přilijeme vývar (případně vodu a bujón), dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a octem, přihodíme bobkový list a nové koření a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.
To je celé. Tato supersnadná polévka má vynikající chuť a když ji nezjemníte velkým množstvím smetany, je dobrou dietní součástí oběda. Nechte si chutnat!