Co potřebujeme?
- 200 g dýňového pyré
- 200 g jablečné přesnídávky
- 4 bílky
- 4 lžíce medu
- vanilkový extrakt
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 100 g proteinového prášku (doporučujeme vanilkovou příchuť)
- 140 g ovesných vloček
- 70 gramů nasekaných mandlí
Jak na to?
V míse smíchejte dýňové pyré, jablečnou přesnídávku, bílky, med, vanilkový extrakt, koření, kypřící prášek, jedlou sodu a proteinový prášek. Pořádně promíchejte a poté přidejte ovesné vločky a mandle. Hmotu znovu pořádně promíchejte.
Pekáč nebo hlubší plech vyložte pečicím papírem a na něj poté vylijte směs. Zarovnejte.
Troubu předehřejte na 190 stupňů a základ dýňových proteinových tyčinek pečte po dobu cca 35-40 minut. Že jsou tyčinky hotové poznáte pomocí špejle.
Po upečení nechte základ cca půl hodiny vychladnout a pak nakrájejte do tvaru tyčinek. Pak už jen vychutnávejte, když dostanete chuť na něco dobrého.
Nechte si chutnat!