Jestli vás honí mlsná, musíte rozhodně vyzkoušet tento recept! Uvidíte, že si cheesecake, upečený i s přísadou nutelly, zamilujete. A že není dietní? Můžete přísady upravit tak, aby byl. Stačí použít celozrnné sušenky a místo mascarpone tvaroh. Hned tak získáte o něco dietnější verzi.
Co potřebujeme?
- 250 g drcených sušenek dle vaší chuti (doporučujeme některé s kakaovou příchutí)
- 125 g rozpuštěného másla
- 250 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 150 ml smetany na šlehání
- 120 g nutelly
- vanilkový extrakt
- mandle nasekané na plátky jako posyp
Jak na to?
Sušenky rozdrobíme nebo necháme rozdrtit v domácím stolním robotu na jemno. Přidáme k nim rozpuštěné máslo a znovu necháme robota zpracovat. Hmotu - základ korpusu - promneme pořádně rukama, ať se máslo dostane do celého obsahu. Poté do tukem vymazané formy namačkáme základ korpusu rovnoměrně na dno. Dáme na cca 15 minut zapéct do trouby předehřáté na 170 stupňů.
Mezitím si v robotu smícháme tvaroh, mascarpone, cukr, vejce, 120 ml smetany a vanilkový extrakt a vyšleháme v jednolitou jemnou hmotu. Odebereme 2/3 do mísy. Do zbývající 1/3 ve stolním robotu přidáme nutellu a zbytek smetany a opět vyšleháme do jemna.
Jakmile korpus vychladne, nalijeme na něj nejdříve směs na cheesecake bez nutelly a opatrně zarovnáme. Navrch pak přidáme směs s nutellou a opět zarovnáme. Posypeme plátky mandlí a dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečeme přibližně 35-45 minut, dokud mandle nezačnou na okrajích zlátnout.
Nutellový cheesecake necháme vychladnout a poté ještě cca 3 - 4 hodiny odpočinout v ledničce.