Co budeme potřebovat?
- 1/2kg Vepřové panenky
- 1 velká cibule
- snítka rozmarýnu
- máslo
- hnědý cukr
- sůl
- pěpř
Jak na to?
Vepřovou panenku si položíme na pracovní desku a odstraníme veškeré blány na povrchu. Nákrájíme na válečky, přibližně 4 cm silné. Mírně stlačíme, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a dáme na pánev opéct. Opečeme ze všech stran a přeložíme na pečící misku. Na každou porci položíme kousek másla a dáme do vyhřáté trouby, cca 180°C. V troubě válečky necháme maximálně 5-7 minut, záleží jak moc jsme maso propekli na pánvi.
Na volné panvi nyní můžeme rozpustit máslo a na kolečka nakrájenou cibuli. Orestujeme poměrně delší dobu, klidně 5 minut, tak aby všechny kousky byly měkké. Jakmile takové jsou, zasypeme ji hnědým cukrem, přibližně velká polévková lžíce, ale opět záleží na velikosti cibule. Mícháme, až se vytvoří karamel a začne mírně hnědnout.
Máme hotovo a můžeme podávat.