Co potřebujeme?
- kuřecí vývar (např. podle našeho receptu) - přibližně litr
- 4 červené papriky
- 1 menší hlávku květáku
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- cca 120 gramů rozdrobeného kozího sýra + na dozdobení
- 1 lžíci olivového oleje
- špetku sladké červené papriky
- lžičku mleté červené papriky
- lžičku pálivé červené papriky
- lžičku tymiánu
- sůl
- pepř
Jak na to?
Papriky rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Položte na plech vyložený pečícím papírem - rozkrojenou stranou směrem dolů. Nechte v troubě grilovat přibližně 10 minut, než začne slupka černat. Papriky potom vyndejte z trouby a dobře uzavřete do nějaké nádoby s víkem. Zde je nechte 20 minut odpočinout a teprve poté očistěte od slupky a nakrájejte.
Mezitím očistěte květák a rozdělte na růžičky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a zakápněte olejem. V troubě předehřáté na 200 stupňů pečte po dobu cca 30 minut, než květák změkne a začne na povrchu hnědnout.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a cibuli nakrájenou na drobno osmahněte, až zesklovatí. Poté přidejte česnek nakrájený na drobno, tymián a mletou červenou papriku. Promíchejte a nechte restovat přibližně minutu. Poté přidejte očištěnou a nakrájenou papriku, hlavičky květáku, koření a zalijte kuřecím vývarem. Nakonec přimíchejte kozí sýr.
Polévku vařte na mírném plameni cca 10 minut. Poté můžete případně rozmixovat tyčovým mixérem do požadované konzistence a dochutit solí a pepřem podle chuti.
Polévku z grilované červené papriky a květáku podáváme dozdobenou rozdrobeným kozím sýrem. Dobrou chuť!