Co potřebujeme?
- 150 gramů cukru
- 2 vanilkové cukry
- 80 gramů rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 150 gramů polohrubé mouky
- 250 gramů tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 1 vanilkový pudink
- 1 prášek do pečiva
- Ovoce dle chuti nakrájené na kousky
Jak na to?
V míse rozetřeme cukr s vejci. Přidáme i jeden vanilkový cukr. Dále pak přimícháme rozpuštěné máslo, tvaroh a smetanu.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem. Poté vše postupně přimícháme ke zbytku ingrediencí na těsto a pořádně našleháme. Těsto pak rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Na vrch hustě poklademe ovoce a nakonec zasypeme vanilkovým cukrem, aby vznikla krusta.
Dáme péct do horkovzdušné trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečeme cca 45 minut až těsto začne na povrchu zlátnout.
Ovocnou bublaninu s tvarohem pak mlsáme, kdykoliv máme chuť na něco sladkého a přitom svěžího.