Co budeme potřebovat?
- cca 3/4 kg libového vepřového masa
- 2-3 velké mrkve
- rajčatový protlak
- 1 velkou cibuli
- pepř
- sůl
- mletý zázvor
- nové koření
- bobkový list
- mletá paprika sladká
- chilli paprička
- třtinový cukr
- máslo
Jak na to?
Nejprve si necháme v hrnci přepustit kus másla. Přepustit znamená, že z něj necháme odpařit veškerou vodu. V praxi jej stačí jen zahřát, ale je důležité, aby se jen mírně vařilo. Velký žár způsobí, že se bílkoviny začnou srážet a vlastně se máslo začne škvařit. Přidáme třtinový cukr a necháme jej rozpustit v másle. Přidáme na špalíčky nakrájenou mrkev a za stálého míchání necháme osmažit na másle s cukrem. Následně vmícháme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme trochu mleté papriky a vložíme kousky masa, které jsme si odblanily a nakrájeli na cca 1,5cm kostičky.
Zalejeme horkou vodou s bujónem, nebo ještě lépe zeleninovým vývarem. Přidáme zbylé koření a pod pokličkou dusíme do měkka. Před koncem vaření ještě přidáme rajčatový protlak a provaříme. Cibule by se měla kompletně rozvařit a omáčku tím zahustit, podobnou službu udělá i protlak.
Teď už zbývá jen podávat, jako přílohu můžeme doporučit třeba bramborovo mrkvové pyré.