Léto je v plném proudu a tak nám osvěžení přijde k chuti. Horká polévka asi není zrovna to po čem bychom sáhli, ale studená může být dobrou alternativou. Jahodový záhon se začíná hezky červenat tak co pár jahod použít k výborné jahodové polévce?
Co budeme potřebovat?
- cca 3/4kg jahod
- 1/2 plechovky kondenzovaného mléka
- trocha citronové šťávy a máta na dozdobení
Jak na to?
Výhodou jahodové polévky za studena je především její rychlost, ale určitě oceníte i to, že se polévka nevaří. Jahody stačí zbavit stopek a omyté rozmixovat tak aby výsledná směs neobsahovala žádné kousky, klidně může v nádobě zbýt trocha vody po omytí., nebo směs vodou trošku můžeme naředit. Přidáme kondenzované mléko a zamícháme. Pokud byly jahody dostatečně čerstvé, není třeba ani přislazovat. Polévku necháme vychladit a naše jahodová polévka za studena je připravena k servírování. Před podávním dozdobíme snítkou máty a pokud chceme, můžeme přidat trošku citronové šťávy, ta dodá polévce svěžest.
Dobrou chuť! Pokud Vám nějaké jahody zbyly, vyzkoušejte si udělat k snídaně jahodový dietní nápoj, který vás nabije na celé dopoledne.