Co budeme potřebovat?
- 220g hladké mouky
- 500ml mléka
- 2 vejce
- špenát
- 1 kelímek ricotty
- sůl
- pepř
- česnek
Jak na to?
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli ušleháme klasické těsto na palačinky. Nic těžkého, stačí jen vše metličkou smíchat a je hotovo. Buď na keramické pánvi opečeme palačinky na sucho, nebo na klasické připravíme palačinky na velmi slabé vrstvě oleje. Palačinky si odložíme a začneme připravovat špenát. Očištěný jej necháme podusit a po odpaření většiny vody ze špenátu dosolíme, opepříme a přidáme na jemno utřený česnek. V misce vmícháme do připravené ricotty špenát, ale pozor ať není příliš horký. Zamícháme, a můžeme plnit jednotlivé palačinky směsí. Lžičkou vždy navrstvíme do středu směs a palačinku klasicky zamotáme.
Hotovo a můžeme podávat. Dobrou chuť!