Dnešní recept je opravdu rychlovk a avychutnat si jej můžete jako dietní oběd, nebo jako přílohu třeba k vepřové pečeni.
Co budeme potřebovat?
- máslová dýně
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- pepř
- bylinky
Jak na to?
Dýni omyjeme a rozkrojíme na půl. Není třeba ji loupat, pečením slupka změkne a je kupodivu stejně dobrá jako dužina. Po rozkrojení vydlabeme střed a semínka můžeme omyté přidat k dýni.
Vydlabanou dýni nakrájíme na proužky a v míse zalejeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Vše promícháme tak, aby byly všechny části obalené olejem. Rozložíme na pečící papír a vložíme do trouby.Necháme péct přibližně 40 minut na 200 °C. Jak už jsme zmínili, dýně se dá jíst jako příloha, nebo doporučujeme nakrájet ji po upečení na kostičky a přidat do salátu. Výborná je i přelitá křenovou, nebo česnekovou omáčkou.
Dobrou chuť!