Co potřebujeme?
- 1 menší cuketa nastrouhaná na drobno
- 250 g mandlového másla
- 2 vejce
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 2 lžíce kokosové mouky
- 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
- 1 lžíce jablečného octu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
Jak na to?
Nastrouhanou cuketu nechte odkapat v sítku po dobu cca 10 minut.
Troubu si dejte předehřát na 190 stupňů a formu na chléb vyložte pečícím papírem.
V míse smíchejte mandlové máslo, vejce, med a vanilkový extrakt. Poté přimíchejte kokosovou mouku, kakao, ocet, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Pořádně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
Cuketu, kterou jste nechali odkapat, ještě promačkejte, ať z ní dostanete ještě šťávu. Poté cuketu přidejte do těsta a zamíchejte. Těsto pak vlijte do formy a zarovnejte.
V troubě pečte cca 25 minut. Jestli je chléb hotový poznáte klasicky - použijte špejli ke zjištění, jestli těsto ještě lepí.
Čokoládový cuketový chléb podávejte klidně hned za tepla. Až ho ochutnáte, moc dlouho vám nevydrží, ale případně ho skladujte v chladničce.
Nechte si chutnat.