Patříte mezi ty, kteří si rádi snídani urychlí a nejraději nasypou do misky müsli a zalijí ho mlékem? Pak určitě víte, že nákup müsli může být vcelku nákladnou položkou domácího rozpočtu. Dnes vám přinášíme recept na výborné domácí müsli, kde najdete jen opravdu to, co máte rádi.
Co budeme potřebovat?
- Ovesné vločky
- med
- strouhaný kokos
- různá semínka
- rozinky
- sušené meruňky
- hořká čokoláda
Jak na to?
Všechny ingredience berte jako nápovědu. Výsledná směs je zcela na vaší chuti a jednotlivé části můžete obměňovat do nekonečna. Jedinou surovinou, která zůstává, jsou ovesné vločky. Celé kouzlo spočívá v opečení ovesných vloček na sucho, čímž získají výraznější chuť, budou křupat a barevně snídani úplně rozzáří.
Na plech rozprostřeme pečící papír a nasyspeme vrstvu ovesných vloček, přidáme semínka a strouhaný kokos. Vrstva nesmí být příliš tlustá, prakticky jen jedna. Vložíme do trouby předehřáté na 140°C. Můžeme je zakapat trochou medu, ale není to třeba, pokud chceme ve výsledku sypkou směs. Občas směs promícháme a celou dobu ji hlídáme. Nesmí zhnědnout. Po cca hodince přidáme sušené ovoce nakrájené na kousky. Ponecháme ve vypnuté troubě až do úplného vychladnutí.
Během pečení si můžete přečíst vše o ovesných vločkách, již dříve jsme o nich psali.
Podáváme s mlékem, nebo jogurtem.
Dobrou chuť!
Další tipy na dietní snídani najdete také u nás, abyste nemuseli snídat každý den jen tohle výborné domácí müsli. I když je opravdu dobré, změna nikdy neuškodí.