Doba letního grilování se neúprosně blíží a pro všechny ty, kteří se už nemůžou dočkat, přinášíme dnešní recept. Dresinky se pomalu staly stálou výbavou našich lednic. Jejich cena v posledních letech, díky konkurenci, klesla opravdu hodně. Bohužel kvalita cenu také následovala. Co tedy s tím, že máme na gril nachystané kvalitní maso, a přitom bychom jej rádi nějakou omáčkou dochutili?
Co budeme potřebovat?
- 2 vejce
- olivový olej
- 1 lžíce hořčice
- Vinný ocet
- sůl
- bílý pepř
- křen
Jak na to?
Příprava je snadná pomalu jako vyklopení dresinku z lahve. Stačí si doma nachystat majonézu. Připravíme si dva žlouky, které by měly mít pokojovou teplotu. Přidáme trošku soli a mixujeme za postupného pomalého přilévání olivového oleje. Klidně můžeme použít tyčový mixer, celý fígl je v postupném vmíchání vzduchu do vejce a oleje. Olej přiléváme do té doby, než je majonéza dostatečně hustá. Závěrem přidáme pepř a lžičku vinného octa. Na úplný konec vmícháme navíc čerstvě nastrouhaný křen. Pokud nechceme dresink příliš pikantní, můžeme použít křenex, který bude jemnější variantou.
Ideální je dresink podávat vychlazený, aby se chutě hezky spojily.
Dobrou chuť!
Nemáte dnes chuť na maso? Klidně vyzkoušejte grilovanou zeleninu, která je ve formě špízu opravdu snadná.