Spousta lidí zná kuřecí salát jen s majonézou, ale rozšířená je i varianta s jogurtem. Pokud dáte jídlo ochutnat lidem, skoro vždy řeknou, že lepší je varianta s majonézou. Není třeba se vždy vzdát všeho dobrého, když držíme dietu. Stačí při vaření přemýšlet a používat méně zdravé suroviny s rozmyslem.
Co budeme potřebovat?
- 2x kuřecí prsa
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 větší sterilovaná okurka
- Řapíkatý celer a šalotka
- sůl
- pepř
Jak na to?
Kuřecí prsa připravíme trošku zvláštním způsobem. Do hrnce si dáme vodu a přivedeme ji k varu. Každé kuřecí prso zabalíme do potravinové folie, tak aby do ní nevnikla voda. Dáme do hrnce s vodou a uvaříme do měkka. Folií docílíme toho, že se chuť kuřete nevyvaří do vody a zůstane hezky šťavnaté.
Během vaření si připravím dresink, který vyrobíme smícháním zbylých ingrediencí. Sterilovanou okurku buď nastouháme, nebo nasekáme na jemno. Veilmi dobrá je do salátu přidat trošku šalotky, případně celeru řapíkatý celer. To už je ale na chuti každého a nemusí to všem vyhovovat. V každém případě šalotku doporučujeme spařit horkou vodou, aby její chuť nebyla tak výrazná. Ingredience smícháme a přidáme vychladlé kuře, které jsme natrhali na menší kousky. Promícháme tak aby se všechny kousky obalily v dresinku. Necháme odpočinout a můžeme podávat.
Podáváme například na lůžku z listového salátu s celozrnným pečivem, nebo klidně jen uprostřed bagety.
Hledáte i další recepty na dietní salát? Stačí kliknout na odkaz.