Co budeme potřebovat?
- hovězí maso zadní (libové)
- cibule
- plnotučná hořčice
- žampiony
- olej
- hladká mouka
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- pepř
jak na to?
Maso si nakrájíme na plátky a naklepeme. Je dobré maso nejdříve nasolit a opepřit, naklepáváním se koření vmasíruje do masa a zapůsobí lépe vynikne. V hrnci si necháme rozehřát trochu oleje a mezitím jednotlivé plátky potřeme hořčicí z obou stran a obalíme v mouce. Teď necháme plátky zprudka orestovat, jen tak aby se maso zatáhlo. Vysoká teplota je důležitá, nebojte se zvýšit výkon vašeho sporáku. Opečené plátky masa odložíme bokem a na výpeku nechápe orestovat na drobno nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí přidáme, bobkový list, nové koření a na plátky nakrájené žampiony.
Cibuli se žampiony poklademe plátky masa, přidáme trochu vody a necháme dusit. Záleží na kvalitě masa, ale zhruba do hodiny je jídlo připravené.
Podávat můžeme s rýží a přejem dobrou chuť!